ChatGPT settings improve model for everyone
ChatGPT settings improve model for everyone

OpenAI heeft onlangs ChatGPT’s instellingen aangepast, waardoor je als gebruiker jezelf makkelijker kan beschermen tegen het trainen op conversaties.
Deze update is zowel voor betalende als gratis gebruikers van ChatGPT doorgevoerd.

Dit is enorm belangrijk want heel veel bedrijven en gebruikers hebben schrik om gevoelige informatie te delen met ChatGPT. Denk dan aan specifieke bedrijfsinformatie zoals richtlijnen, contracten, salesdata,…

Hoe stel je dit in?

Het aanpassen van je instellingen in ChatGPT is nu simpeler dan ooit. Volg onderstaande stappen om ervoor te zorgen dat jouw gesprekken niet worden gebruikt om het AI-model te trainen:

  1. Open ChatGPT en klik op je naam linksonder.
  2. Ga naar ‘Settings’ en dan naar ‘Data controls’.
  3. Zet de schakelaar bij ‘Improve the model for everyone’ op “Off”

Door deze optie uit te zetten, worden nieuwe gesprekken die je start niet meer gebruikt voor het trainen van het model, wat je meer privacy en gemoedsrust geeft.

Waarom is dit een belangrijke update?

Als bedrijf is het belangrijk om nieuwe technologie, zoals AI, in te zetten om de voordelen ervan optimaal te gebruiken, maar dit mag natuurlijk niet ten koste gaan van de privacy van je medewerkers, klanten of het potentieel te grabbel gooien van bedrijfsgevoelige informatie.

Een ander voordeel van de update is dat je niet beperkt bent tot tijdelijke chats, die na een tijdje verdwijnen. Voor deze update kon je namelijk ook al jezelf “uitschrijven” op het trainen van het model dankzij je conversaties, maar dan werden je chats na verloop van tijd gewist en had je dus geen historiek om op terug te vallen. Dat nadeel is nu achterwege gelaten.

Je kunt nu je chatgeschiedenis bewaren zonder je zorgen te maken dat deze gebruikt wordt voor training. Als je toch liever niet hebt dat je chats bewaard blijven, kun je nog steeds de ‘Temporary chat’ optie aanvinken linksbovenaan bij de keuze van GPT-model waarmee je wil praten. Deze gesprekken worden dan na 30 dagen automatisch verwijderd.

Op de hoogte blijven van alle AI trends?
Inhoudstafel
Ook interessant